Prostreno.cz

Divoká kachna s rozmarýnem a švestkami

V sezoně zvěřinových specialit určitě neopomeňte lahodné maso divokých kachen. Maso divokých kachen je sušší a proto je pečte se slaninou . Sladkost švestek v tomto pokrmu zdůrazní chuť masa .

20.10.2021 lentilka
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

790 kJ / 188 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu rozkrojte podél páteře na polovinu a pak příčně na poloviny.
  2. Maso osolte , opepřete a opečte na oleji ve velké pánvi , vhodné na pečení v troubě .
  3. Do pánve přidejte víno , rozpůlené švestky bez pecek a 2 snítky rozmarýnu.
  4. Na maso položte plátky slaniny. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 ° C přibližně hodinu.Záleží na stáří a kvalitě masa.
  5. Zkontrolujte, zda je maso propečené a vyjměte kousky masa na prkénko.
  6. Švestky rozmixujte ručním mixérem.
  7. Přidejte smetanu a podle potřeby přidejte 1 špetku cukru, sůl a mletý pepř.
  8. Maso vraťte zpět do hrnce a prohřejte ho .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    343,85 g
  • Sacharidy:

    206,70 g
    • Cukry:

      164,78 g
  • Tuky:

    397,08 g
  • Vláknina:

    24,02 g

Aktivita pro spálení:

1332 kcal
166

minut jízdy na kole

126

minut běhu

397

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Divoká kachna s rozmarýnem a švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba