Prostreno.cz

Celer pečený s bramborami

Neprávem opomíjená zelenina výrazné chuti je základem mnoha českých pokrmů od omáček po polévky. Zkuste ho připravit jako hlavní jídlo .

09.11.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

503 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Celer důkladně omyjte a odstraňte všechny kořeny . Celer můžete očistit pomocí kartáčku.
  2. Omytý,neoloupaný celer nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 – 2 cm.
  3. Plátky celeru vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 5 minut , záleží jak silné jsou plátky. Pak celer sceďte.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky.
  5. Bylinky nasekejte a smíchejte je s olejem , 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem.
  6. Celer uložte do vymazané zapékací misky,kolem celeru nasypte nakrájené brambory a vše potřete olejem s bylinkami .
  7. Zapékací misku přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C . Pečte 30 - 40 minut .
  8. Podávejte se zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,33 g
  • Sacharidy:

    182,59 g
    • Cukry:

      9,98 g
  • Tuky:

    121,61 g
  • Vláknina:

    31,86 g

Aktivita pro spálení:

465 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

138

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celer pečený s bramborami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba