Prostreno.cz

Kančí kýta s kořenovou zeleninou

Kančí maso je tmavé a je libovější než maso vepřové. Plátky kančího masa dušené v troubě s voňavým kořením a kořenovou zeleninou .

23.11.2021 lentilka
2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

555 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a obalte ho v hladké mouce.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky,oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a obojí spolu krátce orestujte na oleji.
  3. Maso přidejte ke slanině a opečte ho z obou stran.
  4. Maso posypte solí , novým koření , pepřem a jalovcem.
  5. Přidejte bobkový list, chilli papričku bez semínek , nakrájenou na tenké nudličky , kořenovou zeleninu , zalijte vývarem a duste doměkka. Během dušení přilijte podle potřeby vývar.
  6. Maso vyndejte,do omáčky vmíchejte vodu ve které rozmíchejte škrobovou moučku , přisypte citronovou kůru a za stálého míchání vařte minimálně 5 minut.
  7. Podle potřeby ještě můžete dochutit solí a pepřem.
  8. Do omáčky vložte zpět plátky masa a vše krátce prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,42 g
  • Sacharidy:

    182,99 g
    • Cukry:

      23,38 g
  • Tuky:

    94,94 g
  • Vláknina:

    12,30 g

Aktivita pro spálení:

398 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kančí kýta s kořenovou zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba