Prostreno.cz

Hovězí na červeném víně

Snadný , klasický recept z francouzské kuchyně .

10.01.2022 lanvin
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

883 kJ / 211 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky osolte ho a opepřete.
  2. V malém pekáčku na oleji krátce orestujte nakrájenou šalotku a slaninu.
  3. Přidejte maso a orestujte ho z obou stran, aby se „ zatáhlo“.
  4. K masu přidejte očištěnou ,drobně nakrájenou mrkev , nakrájený česnek a maso posypte tymiánem .
  5. Ve vodě rozmíchejte rajčatový protlak a spolu s vínem ho přidejte k masu.
  6. Maso přikryjte a duste v troubě předehřáté na 180° C doměkka.
  7. Omáčku z masa zahustěte kukuřičným škrobem a podle potřeby dochuťte .
  8. Maso můžete podávat s oblíbenou dušenou zeleninou a s bramborovou kaší .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    225,68 g
  • Sacharidy:

    44,28 g
    • Cukry:

      5,80 g
  • Tuky:

    216,26 g
  • Vláknina:

    4,57 g

Aktivita pro spálení:

797 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

237

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar
Avatar Havlíček Antonin Cestice 147 387 19
05.04.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba