Prostreno.cz

Dušená hovězí kližka

Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa . Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi , se kližka při správné přípravě doslova rozpadá .

25.01.2022 sun
3h a 5min

25min příprava

2h a 40min vaření

723 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky , nasypte ho do hrnce s rozehřátým olejem, posypte paprikou, pepřem , kmínem, solí ,přisypte nakrájenou cibuli a maso opečte ze všech stran .
  2. Přidejte bobkový list, celý , oloupaný česnek ,zalijte vývarem , červeným vínem a přikryté duste na mírném ohni doměkka.
  3. V polovině dušení přidejte k masu očištěnou mrkev , nakrájenou na kostky a maso posypte majoránkou .
  4. Měkké maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,45 g
  • Sacharidy:

    89,10 g
    • Cukry:

      7,77 g
  • Tuky:

    114,80 g
  • Vláknina:

    14,10 g

Aktivita pro spálení:

767 kcal
95

minut jízdy na kole

73

minut běhu

228

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí kližka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba