Prostreno.cz

Kuřecí maso na červeném víně

Obvykle se červené víno kombinuje s tmavším masem, ale i kuřecí maso s červeným vínem chutná skvělé. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.

27.01.2022 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

597 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
  3. V pekáčku krátce opečte slaninu ,přidejte maso a opečte ho z obou stran.
  4. K masu nasypte nakrájené žampiony , cibuli a nakrájenou mrkev.
  5. K masu přidejte červené víno , vývar a tymián.
  6. Přikryjte , dejte do trouby a pečte doměkka. Dopečte odkryté.
  7. Podávejte s bramborovou kaší a pečenými rajčaty.
  8. Rajčata položte na plech , pokapejte je olejem a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 180° C .
  9. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    166,03 g
  • Sacharidy:

    151,29 g
    • Cukry:

      10,96 g
  • Tuky:

    82,24 g
  • Vláknina:

    13,45 g

Aktivita pro spálení:

628 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba