Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s brokolicí

Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.

03.02.2022 sun
3h a 5min

25min příprava

2h a 40min vaření

804 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 ° C .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  3. Maso rozkrájejte na stejně velké kousky , maso osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  4. V pekáčku rozehřejte olej a máslo ,přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  5. Maso pokapejte sójovou omáčkou .
  6. K masu přilijte vývar , pivo , přisypte cibuli ,přikryjte a maso duste v troubě doměkka. Pokud je třeba podlijte maso dalším vývarem .
  7. Mezitím rozdělte brokolici na malé růžičky, nasypte ji do osolené vody a vařte 5 minut. Poté brokolici sceďte a propláchněte ji studenou vodou .
  8. Pekáček vyjměte z trouby , maso vyndejte děrovanou lžíci na talíř .
  9. Pekáček postavte na středně velký plamen na sporák a šťávu zahustěte 2 lžícemi mouky , rozmíchané ve 100 ml vody.
  10. Do pekáčku vložte zpět maso , přidejte brokolici a pekáček dejte zpět na 10 minut do trouby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    232,89 g
  • Sacharidy:

    161,21 g
    • Cukry:

      2,42 g
  • Tuky:

    128,60 g
  • Vláknina:

    9,65 g

Aktivita pro spálení:

705 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s brokolicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba