Prostreno.cz

Marinovaný králík

Králík má výjimečné nutriční vlastnosti a pokud víte, jak na něj, můžete ho proměnit v naprostou delikatesu.

23.02.2022 lanvin
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

871 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte přísady na marinádu a přiveďte je k varu. Odstavte a nechte zcela vychladnout.
  2. Do vhodné nádoby s víkem uložte naporcovaného králíka , maso zalijte vychladlou marinádou , misku uzavřete a nechte 48 hodin v chladničce. Během marinování několikrát maso otočte.
  3. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  4. Králíka vyjměte z marinády , marinádu sceďte a dejte stranou.
  5. Porce králka osušte , obalte v hladké mouce a opečte ho v pekáčku na rozehřátém oleji.
  6. K masu přidejte oloupanou , nakrájenou cibuli , scezenou marinádu , bobkový list , rozmarýn a tymián.
  7. Maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 1.5 – 2 hodiny , až bude maso měkké a dá se lehce oddělit od kostí .
  8. Takto připravený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,95 g
  • Sacharidy:

    588,23 g
    • Cukry:

      6,64 g
  • Tuky:

    120,69 g
  • Vláknina:

    149,96 g

Aktivita pro spálení:

581 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný králík

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba