Prostreno.cz

Salát z pečeného květáku

Salát z květáku pečeného v troubě, řapíkatého celeru a ořechů je vhodný jako předkrm i příloha k masu nebo rybě.

23.03.2022 lentilka
60min

25min příprava

35min vaření

1674 kJ / 400 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na velmi malé růžičky a nasypte je v jedné vrstvě do vymazané zapékací misky .
  2. Květák pokapejte 3 lžícemi oleje , zlehka promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 190° C , pečte 25 až 30 minut.
  3. Ořechy nebo mandle opražte na suché pánvi a pak je nahrubo nasekejte .
  4. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky. Ingredience na zálivku prošlehejte v malé misce .
  5. Ještě vlažný květák nasypte do misky.
  6. Přidejte ořechy , nakrájený celer , petrželku a zálivku.
  7. Promíchejte a posypte jadérky granátového jablka .Hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,86 g
  • Sacharidy:

    32,71 g
    • Cukry:

      23,00 g
  • Tuky:

    105,46 g
  • Vláknina:

    6,35 g

Aktivita pro spálení:

267 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z pečeného květáku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba