Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Pro středomořskou kuchyni je typická jednoduchá příprava a několik voňavých přísad.

05.04.2022 Mikeš
2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

976 kJ / 233 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Prolisovaný česnek smíchejte s 1 snítkou nasekaného oregana , citronovou kůrou , lžičkou soli , citronovou šťávou a 4 lžícemi oleje .
  3. Do masa udělejte ostrým nožem zářezy a maso potřete připraveným , ochuceným olejem , olej do masa důkladně vetřete.
  4. Maso vložte do pekáče, pokapejte ho zbývajícím olejem, podlijte vývarem ,přikryjte , dejte do předehřáté trouby a pečte 20 minut, pak teplotu trouby snižte na 180 °C a maso pečte ještě přibližně 1 hodinu , nebo až bude maso zcela měkké . Během pečení maso potírejte vypečenou šťávou a asi půl hodiny před koncem pečení k němu přidejte neoloupané stroužky česneku a snítky rozmarýnu.
  5. Maso vyndejte z trouby a před podáváním nechte přikryté alobalem .
  6. Kuskus nasypte do rendlíku , nebo do jiné širší, ploché nádoby, pokapejte ho olejem, osolte a promíchejte vidličkou, aby se zrníčka rovnoměrně obalily olejem.
  7. Takto připravený kuskus zalijte odměřenou vroucí vodou, nebo lépe jemným vývarem a zakryjte dobře padnoucí pokličkou. Nechte 5 minut odpočívat . Kuskus by měl být po celou dobu zakrytý a stát mimo zdroj tepla.
  8. Měkký kuskus načechrejte vidličkou, přidejte nasekanou mátu , nasekanou petrželkou a citronovou kůru .
  9. Maso podávejte s kuskusem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    391,43 g
  • Sacharidy:

    119,79 g
    • Cukry:

      2,53 g
  • Tuky:

    504,52 g
  • Vláknina:

    18,46 g

Aktivita pro spálení:

1079 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

322

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba