Prostreno.cz

Vinná polévka

Pokud si dáte občas rádi skleničku vína, jistě vám zachutná i vinná polévka.

12.10.2011 lanvin
40min

10min příprava

30min vaření

575 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a míchejte.
  2. Zalijte vínem a zeleninovým vývarem. Vařte 15 minut.
  3. Na 3 lžících másla opečte na kostky nakrájený žitný chléb spolu s oloupanou nadrobno nakrájenou hruškou.
  4. Pažitku nakrájejte nadrobno.
  5. Polovinu šlehačky našlehejte, zbytek přidejte do polévky, podle chuti přidejte sůl, cukr a povařte 5 minut.
  6. Polévku rozdělte na talíře, přidejte opečený chléb s hruškou, kopeček šlehačky a posypte pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,57 g
  • Sacharidy:

    261,70 g
    • Cukry:

      32,65 g
  • Tuky:

    143,05 g
  • Vláknina:

    36,55 g

Aktivita pro spálení:

636 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

189

minut uklízení





Podobné recepty

Cibulová polévka

(27 hlasů)
30min
250 kJ

Polévka z telecího masa

(16 hlasů)
1h a 15min
345 kJ

Polévka z cukety

(12 hlasů)
30min
107 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vinná polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba