Prostreno.cz

Dušený králík se zeleninou

Jemné králičí maso s mrkví , cizrnou , žampiony a bílým vínem .

15.05.2022 Mikeš
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

680 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky , omytý pórek nakrájejte na plátky.
  3. Naporcovaného králíka osolte , opepřete a uložte do pekáčku.
  4. Přidejte nakrájený pórek a mrkev , zalijte vínem , přikryjte a duste v troubě 45 minut.
  5. K masu přidejte scezenou cizrnu , nakrájené rajče , nakrájené houby a máslo .
  6. Ve smetaně důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob , smetanu přilijte k masu a promíchejte ji s vypečenou šťávou .
  7. Maso dejte zpět do trouby a odkryté dopečte doměkka.
  8. Před podáváním ozdobte oblíbenou , nakrájenou bylinkou .

TIP:

Místo cizrny použijte cukrový hrášek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,62 g
  • Sacharidy:

    174,00 g
    • Cukry:

      40,05 g
  • Tuky:

    118,96 g
  • Vláknina:

    42,25 g

Aktivita pro spálení:

364 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

loupaná rajčata

18 kcal / 100g
B1,2 g
S3 g
T0,5 g

párky

301 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T25 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušený králík se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba