Prostreno.cz

Medová máslová mrkev

Je perfektní přílohou nejen k masu , ale můžete si ji dát i samostatně. Mrkev je ochucená skořicí , medem , pomerančovou kůrou a hřebíčkem.

16.05.2022 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

362 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte , omyjte a osušte .
  2. Ve velké pánvi nechte rozpustit máslo.
  3. Přidejte mrkev a míchejte 5-6 minut.
  4. Přidejte skořici , hřebíček a promíchejte.
  5. Přidejte pomerančovou kůru , hnědý cukr , med a vodu. Dobře promíchejte, nastavte střední teplotu a přiveďte k varu. Vařte, dokud glazura nezhoustne a mrkev bude na povrchu trochu měkká.
  6. Podávejte teplé .

TIP:

Mrkev vyberte pokud možno stejně silnou a stejně dlouhou .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,34 g
  • Sacharidy:

    101,30 g
    • Cukry:

      61,50 g
  • Tuky:

    51,20 g
  • Vláknina:

    17,40 g

Aktivita pro spálení:

214 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pomerančová kůra sušená

97 kcal / 100g
B1 g
S25 g
T1 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g

mletá skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Medová máslová mrkev

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba