Prostreno.cz

Polévka z ředkviček

Ředkvičky se nejčastěji konzumují syrové, chutné jsou například do salátů ,nebo pomazánek . Uplatní se však i v teplé kuchyni, kde jsou i při tepelné úpravě velmi chutné .

20.05.2022 sun
45min

15min příprava

30min vaření

153 kJ / 36 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky nakrájejte .
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kostky .
  3. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte brambory , ředkvičky , vodu a kostku bujónu . Vařte 15 – 20 minut.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Přidejte smetanu ,podle chuti osolte , opepřete a nechte projít varem.
  7. Před podáváním posypte pažitkou a ozdobte plátky ředkvičky .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,78 g
  • Sacharidy:

    55,16 g
    • Cukry:

      24,18 g
  • Tuky:

    118,27 g
  • Vláknina:

    12,87 g

Aktivita pro spálení:

329 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z ředkviček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba