Prostreno.cz

Vepřové maso dušené v červeném víně

Dušením ve víně a vývaru s česnekem získá maso fantastickou chuť a bude krásně měkké.

04.06.2022 Mikeš
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

844 kJ / 201 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Palici česneku seřízněte tak, aby byly všechny stroužky alespoň z části odhalené.
  3. Vepřové maso osolte a opepřete .
  4. V pekáčku ,nebo v kastrolu ,který je vhodný na pečení v troubě rozehřejte olej a na oleji opečte maso ze všech stran .
  5. Přidejte nakrájenou cibuli , víno , vývar, tymián , bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak.
  6. Přidejte celou palici česneku , přikryjte a dejte maso do předehřáté trouby. Duste 45 minut .
  7. Poté maso odkryjte ,otočte a odkryté duste doměkka.
  8. Omáčku zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve 100 ml vody.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    228,86 g
  • Sacharidy:

    274,00 g
    • Cukry:

      1,46 g
  • Tuky:

    222,08 g
  • Vláknina:

    84,52 g

Aktivita pro spálení:

912 kcal
114

minut jízdy na kole

86

minut běhu

272

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené v červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba