Prostreno.cz

Fazolový salát

Světlé fazole mají na sobě typickou černou skvrnu se světlou tečkou uprostřed, a tak si získaly název černé oko. Mají jemnou máslovou chuť, která může lehce připomínat cizrnu.

22.06.2022 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

1059 kJ / 253 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do misky nalijte ocet , olivový olej, přidejte estragon , lístky tymiánu, nakrájené papriky , sůl, pepř ,jarní cibulku , česnek a vše dobře promíchejte .
  2. Misku přikryjte a nechte ji přes noc v chladničce .
  3. Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijte, fazole propláchněte ,zalijte je čerstvou vodou ,přidejte bobkový list a vařte 30 - 40 minut – doměkka . Uvařené fazole sceďte a nechte je vychladnout.
  4. Vychladlé fazole přidejte do misky s paprikami , přidejte citronovou kůru a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nechte v chladničce 30 minut odležet .
  5. Před podáváním posypte nakrájenou mátou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,61 g
  • Sacharidy:

    366,64 g
    • Cukry:

      12,31 g
  • Tuky:

    167,91 g
  • Vláknina:

    125,58 g

Aktivita pro spálení:

680 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

202

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba