Prostreno.cz

Džem z černého rybízu

Vyzkoušejte džem z černého rybízu . Můžete si ho namazat na lívance, palačinky, nebo pečivo.

23.06.2022 Mikeš
50min

25min příprava

25min vaření

674 kJ / 161 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný rybíz omyjte ,nasypte do hrnce a rozmačkejte, (můžete krátce rozmixovat tyčovým mixérem, ale ne na kaši).
  2. Rybíz posypte cukrem , přidejte meduňku a promíchejte. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pouze pokud chcete dát do džemu méně cukru, přidejte podle návodu pektin/želírovací produkt .
  3. Džem vařte do zhoustnutí, průběžně můžete zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku džemu kápnete na studený talíř.
  4. Džemem naplňte omyté , horké sklenice (suché) ,uzavřete je víčky a otočte je dnem vzhůru , nechte vychladnout .

TIP:

Pokud chcete , ( místo klasického cukru ) přidejte na posledních 3-5 minut vaření 500 g želírovacího cukru Extra 2:1 .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,03 g
  • Sacharidy:

    895,80 g
    • Cukry:

      805,00 g
  • Tuky:

    6,74 g
  • Vláknina:

    60,00 g

Aktivita pro spálení:

1185 kcal
148

minut jízdy na kole

112

minut běhu

353

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Džem z černého rybízu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba