Prostreno.cz

Špenátové rizoto

Vyzkoušejte recept na špenátové rizoto, tak jak ho připravují v Itálii.

21.10.2011 lanvin
35min

5min příprava

30min vaření

447 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte a orestujte na pánvi s máslem a olejem.
  2. Přidejte propláchnutou rýži, krátce orestujte a postupně zalijte vývarem. Za občasného míchání uvařte. Pokud je třeba, přidejte vývar.
  3. Do hrnce dejte 150 ml vody, přiveďte k varu, vložte špenát a vařte 2 minuty. Pak špenát sceďte.
  4. K uvařené rýži přidejte špenát a podle chuti osolte a opepřete. Promíchejte.
  5. Každou porci posypte nakrájenou pažitkou a nastrouhaným parmazánem a podávejte.

TIP:

Rýže je bohatý zdroj komplexních sacharidů a může se pyšnit téměř nulovým obsahem tuků. Za to obsahuje velké množství vitaminů B a také významné množství vlákniny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,00 g
  • Sacharidy:

    310,21 g
    • Cukry:

      13,73 g
  • Tuky:

    91,72 g
  • Vláknina:

    14,82 g

Aktivita pro spálení:

540 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

161

minut uklízení





Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
508 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba