Prostreno.cz

Rizoto s brokolicí a hráškem

Rizoto se zeleninou a pestem , dušené v troubě .

21.07.2022 Mikeš
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

420 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Zahřejte olej ve větší ohnivzdorné misce.
  3. Přidejte nakrájený pórek a míchejte , až pórek trochu změkne .
  4. Přidejte česnek , rýži a míchejte 2 minuty, rýže na rizoto se předem neproplachuje .
  5. Přidejte víno a vařte za stálého míchání 5 minut .
  6. Vmíchejte přibližně ¾ vývaru , přiveďte k varu a poté odstraňte ze zdroje tepla.
  7. Ohnivzdornou misku přikryjte , dejte do předehřáté trouby a duste 20 minut.
  8. Po dvaceti minutách k rýži lehce vmíchejte brokolici , pokud je třeba, přidejte další vývar , přikryjte a duste dalších 10-15 minut, nebo dokud rýže nezměkne, na posledních 5 -8 minut dušení přidejte hrášek a vmíchejte špenát .
  9. Rizoto rozdělte do servírovacích misek , nahoru dejte lžičku pesta ,posypte sýrem a dochuťte pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,51 g
  • Sacharidy:

    425,28 g
    • Cukry:

      3,07 g
  • Tuky:

    100,18 g
  • Vláknina:

    10,12 g

Aktivita pro spálení:

518 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

154

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s brokolicí a hráškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba