Prostreno.cz

Vepřová pečeně na zelenině

Chutná a šťavnatá vepřová pečeně potřená česnekem a bylinkami, podávaná s báječnou zeleninovou omáčkou .

03.08.2022 lentilka
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

552 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C .
  2. Maso nakrojte tak , aby vznikl plát.
  3. V malé misce smíchejte nasekaný rozmarýn , šalvěj , česnek , 3 lžíce oleje, sypký vývar , 2 špetky soli a pepř.
  4. Maso z obou stran potřete připravenou směsí , vytvarujte váleček a ovažte ho potravinářským provázkem.
  5. Do pekáčku nasypte nakrájenou zeleninu a osolte ji .
  6. Na zeleninu položte maso , vše podlijte vínem a pokapejte máslem.
  7. Přikryjte , dejte do trouby a pečte ,až je maso měkké. Pokud je třeba , přidejte během pečení trochu vody.
  8. Maso vyndejte na prkénko , zeleninu i s výpekem dejte do mixéru a rozmixujte dohladka .
  9. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité rozmixovanou zeleninovou omáčkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    215,16 g
  • Sacharidy:

    63,80 g
    • Cukry:

      24,68 g
  • Tuky:

    107,28 g
  • Vláknina:

    11,34 g

Aktivita pro spálení:

582 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně na zelenině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba