Prostreno.cz

Králík dušený s křenem a tymiánem

Králičí maso se pořád drží ve stínu jiných druhů masa. Myslíme si, že neprávem. Má totiž výjimečné nutriční vlastnosti, a pokud víte, jak na něj, můžete ho proměnit v naprostou delikatesu.

09.08.2022 lentilka
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

986 kJ / 235 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Naporcované maso potřete citronovou šťávou a rozpuštěným máslem .Nechte v chladu minimálně 2 hodiny.
  2. Maso položte do pekáčku, z obou stran ho osolte ,opepřete a posypte kmínem.
  3. Maso podlijte vínem ,vývarem ,přidejte bobkový list, tymián ,na maso položte plátky másla a přikryté duste doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké , vmíchejte do šťávy nastrouhaný křen.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,40 g
  • Sacharidy:

    269,82 g
    • Cukry:

      5,40 g
  • Tuky:

    209,56 g
  • Vláknina:

    87,02 g

Aktivita pro spálení:

484 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

křen

48 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0,5 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s křenem a tymiánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba