Prostreno.cz

Kuře s ciderem a estragonem

Estragon je velmi specifická bylinka s hořko-sladkou kořeněnou chutí , spolu s ciderem dodá kuřecímu masu skvělou chuť. Cider můžete nahradit jablečným moštem půl na půl s vodou , nebo poloslaným bílým vínem.

16.08.2022 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1092 kJ / 260 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve vhodném pekáčku smíchejte cider ,limetkovou šťávu ,olej , kajenský pepř, lístky estragonu a dobře promíchejte.
  2. Do směsi vložte naporcované kuře a nechte ho hodinu v chladničce.
  3. Pak kuře vložte do předehřáté trouby a pečte doměkka.
  4. Měkké kuřecí maso posypte petrželkou .

TIP:

Cider je jednoduše řečeno, jablečný alkoholický nápoj vyrobený z kvašeného moštu . Různých druhů cideru je velice mnoho. Mohou být sladké, polosuché nebo suché až nahořklé, zcela bez bublinek, lehce perlivé či příjemně šumivé.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,85 g
  • Sacharidy:

    7,60 g
    • Cukry:

      0,76 g
  • Tuky:

    30,22 g
  • Vláknina:

    1,22 g

Aktivita pro spálení:

48 kcal
6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuře s ciderem a estragonem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba