Prostreno.cz

Pikantní grilovaná vepřová panenka

Koupené grilovací a marinovací omáčky jsou skvělé na dochucení masa, ale u tohoto receptu si marinádu připravíte sami.

17.08.2022 sun
40min

20min příprava

20min vaření

601 kJ / 143 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou panenku vložte do mělké nádoby nebo plastového sáčku s uzávěrem .
  2. Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady a marinádu přidejte k masu .
  3. Maso v marinádou důkladně potřete a nechte přes noc marinovat .
  4. Gril předehřejte na vyšší teplotu. Před položením masa na gril rošt potřete olejem , aby se maso nepřichytilo.
  5. Maso vyjměte z marinády , položte ho na gril a pokud chcete mít panenku dobře propečenou, grilujte každou ze čtyř stran 5 minut (vršek, spodek a oba boky). Celkem tedy po 20 minutách panenku z grilu sundejte a nechte dalších 5 minut v klidu odpočinout. Pokud preferujete panenku šťavnatější, grilujte každou stranu kratší dobu . Maso osolte až po tepelné úpravě .

TIP:

Pokud se vám nechce připravovat marinádu doma ,k marinování můžete použít i hotové grilovací , nebo marinovací omáčky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,24 g
  • Sacharidy:

    16,65 g
    • Cukry:

      11,31 g
  • Tuky:

    24,01 g
  • Vláknina:

    0,30 g

Aktivita pro spálení:

130 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní grilovaná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba