Prostreno.cz

Houbové orzo s petrželkou

Chutný vegetariánský houbový recept na orzo . Směs žampionů a hlívy přidá na chuti , zatímco pikantní citron a chilli vločky pokrm jemně zvýrazní .

24.09.2022 sun
55min

20min příprava

35min vaření

1108 kJ / 264 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Těstoviny orzo uvařte podle návodu na obalu, poté je sceďte .
  2. Ve velké , nepřilnavé pánvi rozehřejte olej .
  3. Přidejte žampiony, česnek , hlívu , sůl a pepř. Duste za občasného míchání až houby změknou .
  4. K houbám vmíchejte orzo , citronovou kůru , citronovou šťávu , chilli vločky ,parmazán a odstavte z ohně.
  5. Posypte petrželkou .

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    129,84 g
  • Sacharidy:

    351,67 g
    • Cukry:

      5,90 g
  • Tuky:

    97,74 g
  • Vláknina:

    59,34 g

Aktivita pro spálení:

738 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

220

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbové orzo s petrželkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba