Prostreno.cz

Smažená štika

Dvojité obalování v trojobalu udržuje filety uvnitř šťavnaté . Smažení na sádle zvýrazní chuť a zajistí křupavost.

13.10.2022 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

953 kJ / 227 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K podávání
  • 4 ks klínky citronu
  • K přípravě
  • 4 porce filet ze štiky - á 180 g bez kosti
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžíce směs koření na ryby
  • Na obalení
  • 3 ks vejce rozšlehaná se 4 lžícemi mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1.5 hrnku strouhanky
  • Na smažení
  • 4 lžíce sádla - nebo máslo s olejem 2+2 lžíce

Postup přípravy

  1. Rybí filety osolte a posypte kořením na ryby .
  2. Filety obalte v mouce , vejcích a strouhance, postup ještě jednou zopakujte .
  3. Na pánvi rozehřejte sádlo , nebo olej a máslo.
  4. Na středním plamenu opečte filety zvolna z obou stran .
  5. Ryby podávejte například s bramborovou kaší , oblíbenou zeleninou a klínkem citronu .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,68 g
  • Sacharidy:

    510,25 g
    • Cukry:

      30,75 g
  • Tuky:

    83,65 g
  • Vláknina:

    34,50 g

Aktivita pro spálení:

734 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

219

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažená štika

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba