Prostreno.cz

Celý květák pečený ve strouhance

Jakmile vyzkoušíte základní recept, můžete ho obměnit na desítky různých způsobů – přidat trochu sýra, nebo bylinky .

19.10.2022 sun
55min

20min příprava

35min vaření

291 kJ / 69 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák vložte do vařící osolené vody a vařte do poloměkka.
  2. Povařený květák sceďte a nechte okapat .
  3. Květák potřete tenkou vrstvou majonézy.
  4. Použijte tolik majonézy , aby strouhanka na květáku držela . Skutečné množství majonézy a strouhanky které budete potřebovat, závisí na tom, jak velká je hlavička květáku.
  5. Majonézou potřený květák posypte důkladně strouhankou , strouhanku jemně ke květáku přitlačte.
  6. Pokud chcete, pokapejte květák rozpuštěným máslem.
  7. Květák dejte do zapékací misky , dejte ho do trouby předehřáté na 180 ° C a pečte , dokud strouhanka nezezlátne , přibližně 20 minut .
  8. Podávejte s bramborovou kaší .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,58 g
  • Sacharidy:

    185,78 g
    • Cukry:

      16,28 g
  • Tuky:

    106,55 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

438 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

130

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celý květák pečený ve strouhance

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba