Prostreno.cz

Kari polévka s batáty

Batáty nebo také sladké brambory, sice chuť klasických brambor nemají, ale dají se podobně připravovat. Batáty jsou skvělá potravina s hromadou beta karotenu.

23.10.2022 lanvin
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

279 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Oloupané batáty ,, brambory a mrkev nakrájejte na menší , stejně velké kousky , velké přibližně 5 x 5 cm.
  3. Zeleninu nasypte v jedné vrstvě na plech , pokapejte ji lžíci oleje , promíchejte a dejte na 15 minut do předehřáté trouby .
  4. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli ,kari koření a za stálého míchání nechte cibuli zesklovatět .
  5. K cibuli přidejte pečenou zeleninu a zalijte ji vývarem.
  6. Přidejte bobkový list ,tymián a vařte 15 minut .
  7. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku nahrubo rozmixujte ponorným mixérem .
  8. Polévku dochuťte muškátovým oříškem , solí a pepřem a vařte ještě 5 minut.
  9. Polévku podávejte hustě posypanou pažitkou a se zakysanou smetanou .

TIP:

Jedna středně velká sladká brambora poskytne lidskému tělu více než 100 % denní doporučené dávky vitaminu A a více než dvě třetiny dávky vitaminu C. Batáty obsahují hodně manganu, draslíku, železa, vitaminu B6 a jsou bohatým zdrojem vlákniny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,16 g
  • Sacharidy:

    470,82 g
    • Cukry:

      45,47 g
  • Tuky:

    127,85 g
  • Vláknina:

    69,60 g

Aktivita pro spálení:

407 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

121

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kari polévka s batáty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba