Prostreno.cz

Treska na středomořský způsob

Je sytá, česneková a lehce pikantní .

22.11.2022 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

713 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na porce , dobře ji osolte a nechte 10 až 20 minut odstát.
  2. Olivový olej rozehřejte na středním plamenu ve velké široké pánvi, do které se vejdou všechny kousky ryby.
  3. Plátky česneku nasypte do pánve a minutu nebo dvě restujte, dokud nezačnou plátky zlátnout. Česnek odstraňte z pánve děrovanou lžící a dejte ho na talířek.
  4. Do stejné pánve vložte ryby kůží dolů a na mírném ohni dvě minuty zvolna pečte .
  5. Rybu otočte , posypte oreganem a opékejte z druhé strany dokud není ryba propečená.
  6. Vypněte zdroj tepla a rybu vyjměte děrovanou lžící na talíř.
  7. Olivový olej a šťávu z ryb vyšlehejte metličkou do lehké emulze.
  8. Poté dejte do pánve zpět česnek , přidejte drcenou chilli papričku a vše na mírném ohni promíchejte.
  9. Do pánve vložte zpět porce ryby a krátce je prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,00 g
  • Sacharidy:

    13,74 g
    • Cukry:

      0,70 g
  • Tuky:

    103,67 g
  • Vláknina:

    4,58 g

Aktivita pro spálení:

398 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Špenátová omeleta

30min
(36 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

30min
(19 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska na středomořský způsob

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba