Prostreno.cz

Guláš z králičího masa

Lehčí alternativa zaječího guláše.

22.11.2022 Mikeš
3h a 0min

30min příprava

2h a 30min vaření

454 kJ / 108 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kousky králíka dobře osolte .
  2. V kastrolu , nebo hrnci s těžkým dnem rozehřejte máslo a na másle orestujte králičí maso .Maso vyndejte na talíř.
  3. Do stejného hrnce, nebo kastrolu nasypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přisypte mouku a míchejte , až začne mouka velmi jemně hnědnout.
  5. Za stálého míchání přidejte vývar.
  6. Do vývaru vložte orestované králičí maso , králičí maso by mělo být zcela přikryté vývarem.
  7. Přidejte citronovou kůru, bobkové listy , citronovou šťávu a přiveďte k varu. Přikryjte a vařte doměkka, až maso začne odpadávat od kosti, doba vaření závisí na stáří králíka. Pokud je potřeba ,přidejte trochu vývaru. Důležité je maso častěji promíchat .
  8. Vypněte oheň a vývar s masem přeceďte.
  9. Maso ještě důkladně oberte od kosti a vložte ho do scezeného vývaru.
  10. Přidejte víno , smetanu ,podle chuti osolte a opepřete ,můžete přidat kapary , guláš nechte projít varem.
  11. Před podáváním posypte petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,24 g
  • Sacharidy:

    362,58 g
    • Cukry:

      15,61 g
  • Tuky:

    121,18 g
  • Vláknina:

    87,60 g

Aktivita pro spálení:

353 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Guláš z králičího masa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba