Prostreno.cz

Celer pečený v troubě

Celer je po upečení aromatický a chutná skvěle . Vyzkoušejte pečený celer jako doplněk k masovým nebo rybím pokrmům. Nebo ho můžete podávat samostatně s ochucenou zakysanou smetanou.

26.11.2022 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

416 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Kořen celeru velmi dobře omyjte teplou vodou a kartáčkem. Pokud je třeba , celer oloupejte.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  4. Celer nakrájejte na přibližně 1 cm silné plátky a plátky položte na připravený plech , dochuťte je solí a pepřem.
  5. Máslo nakrájejte na tenké plátky ,které ještě překrojte a máslo položte na plátky celeru.
  6. Celer posypte lístečky rozmarýnu , můžete přidat pouze celé stonky.
  7. Celer přikryjte alobalem , dejte do předehřáté trouby a pečte 45 minut, v polovině pečení alobal sundejte.
  8. Zakysanou smetanu dochuťte lanýžovým olejem a solí.
  9. Smetanu podávejte s pečeným celerem.

TIP:

Lanýžový olej a mnoho dalších druhů oleje koupíte v supermarketech. Jsou většinou ve skleničkách o objemu 200 - 250 ml .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,30 g
  • Sacharidy:

    46,40 g
    • Cukry:

      16,80 g
  • Tuky:

    124,85 g
  • Vláknina:

    16,30 g

Aktivita pro spálení:

328 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celer pečený v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba