Prostreno.cz

Trhané vepřové maso

Na tento recept potřebujete vepřovou pečeni, nebo vepřovou plec .

28.11.2022 Mikeš
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

861 kJ / 205 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vložte vepřovou pečeni ,nebo plec do pekáčku nebo zapékací misky .
  2. Do masa nařízněte přibližně 8-10 zářezů a do každého vložte oloupaný stroužek česneku.
  3. Zbylé stroužky česneku rozmačkejte a smíchejte s pomerančovou a limetkovou šťávou , olejem , oreganem a kmínem.
  4. Směs vetřete do masa a maso přikryjte například folií. Nechte hodinu v chladu.(Nejlépe je nechat maso v chladu přes noc).
  5. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  6. Z masa sundejte folii , maso osolte , k masu přidejte vývar , bobkový list ,pekáček přikryjte víkem , dejte ho do předehřáté trouby a pečte 90 minut , nebo až se maso začne rozpadat. Pokud je třeba, přidejte vývar.
  7. Pomocí dvou vidliček měkké maso „ natrhejte“ .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    299,90 g
  • Sacharidy:

    287,50 g
    • Cukry:

      11,35 g
  • Tuky:

    162,26 g
  • Vláknina:

    84,05 g

Aktivita pro spálení:

793 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Trhané vepřové maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba