Prostreno.cz

Pečený mořský okoun

Mořský okoun má jemné maso , skvělou chuť mu dodá růžový pepř a plátky limetky a citronu.

30.11.2022 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

456 kJ / 108 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Růžový pepř nasekejte najemno .
  2. Limetku a citron nakrájejte na plátky, plátky nakrájejte na poloviny.
  3. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  4. Rybí filety osolte a do každého na třech místech nařízněte 3 hlubší zářezy a vložte do nich střídavě kousek limetky a kousek citronu.
  5. Filety uložte do menší zapékací misky.
  6. Ryby pokapejte máslem , přidejte víno ,posypte je růžovým pepřem a misku dejte do předehřáté trouby. Pečte 20-25 minut .
  7. Hotové ryby posypte koprem.
  8. Podávejte s bramborami , můžete ozdobit šalvěji. Ryby můžete také podávat s bramborovou kaší a nakládanou cibulkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,88 g
  • Sacharidy:

    26,53 g
    • Cukry:

      2,83 g
  • Tuky:

    50,58 g
  • Vláknina:

    7,80 g

Aktivita pro spálení:

284 kcal
35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Kynuté lívance

1h a 15min
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený mořský okoun

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba