Prostreno.cz

Mandlová bábovka

Jemná , vláčná , lahodná mandlová bábovka.

13.12.2022 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

1092 kJ / 260 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Formu vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi .
  2. Troubu předehřejte na 170 ° C .
  3. Mouku , sůl a kypřící prášek do pečiva prosejte do mísy.
  4. Přidejte mleté mandle a dobře promíchejte .
  5. V míse šlehače vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchaného krému .
  6. Poté za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej.
  7. Přidejte vanilku , mléko a šlehejte až se vše spojí .
  8. Vypněte šlehač a lehce vmíchejte připravenou mouku .
  9. Těsto nalijte do vysypané formy , formu dejte do předehřáté trouby a pečte 40-45 minut . Doba pečení se může lišit v závislosti na výkonu vaší trouby.
  10. Bábovka je hotová, když špejle zapíchnutá do středu je suchá .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    107,16 g
  • Sacharidy:

    387,91 g
    • Cukry:

      206,80 g
  • Tuky:

    201,36 g
  • Vláknina:

    15,60 g

Aktivita pro spálení:

370 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

moučkový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

tuk

900 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mandlová bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba