Prostreno.cz

Vepřové se zelím a jablky

Vepřové maso pečené s jablky a kysaným zelím .

01.01.2023 sun
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

363 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 ks středně velké cibule - oloupané , nakrájené na silné plátky
  • 2 ks velká jablka - oloupaná, zbavená jádřinců , nakrájená na měsíčky
  • 500 g kysaného zelí - scezené , okapané
  • 200 ml jablečného moštu - nebo masového vývaru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Vepřové maso osolte a opepřete.
  3. Maso podle potřeby ovažte potravinářským provázkem a v menším pekáčku maso ze všech stran opečte na oleji ,aby se maso zatáhlo .
  4. Kolem masa nasypte cibuli , přidejte jablečný mošt , nebo vývar , maso dejte do trouby a pečte 40 minut.
  5. K masu přidejte nakrájená jablka, zelí a maso pečte doměkka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,50 g
  • Sacharidy:

    50,20 g
    • Cukry:

      17,31 g
  • Tuky:

    61,30 g
  • Vláknina:

    14,25 g

Aktivita pro spálení:

126 kcal
15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vepřová krkovice

270 kcal / 100g
B17 g
S0 g
T21 g

jablečný mošt

45,95 kcal / 100g
B0,1 g
S11,2 g
T0,1 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové se zelím a jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba