Prostreno.cz

Smažený okoun

Velmi snadný recept na smaženého okouna. Příprava zabere 30 minut.

18.01.2023 lentilka
30min

15min příprava

15min vaření

1570 kJ / 375 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 700 g filet čerstvého , nebo chlazeného okouna
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička citronového pepře
  • 1 lžička koření celerové semínka - drcené
  • 0.45 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Celerové koření , sůl a citronový pepř smíchejte s moukou.
  2. Filety okouna dobře osušte papírovou utěrkou a důkladně je obalte v připravené mouce.
  3. Ve velké pánvi nechte rozehřát máslo a olej .
  4. Filety opečte z obou stran na másle s olejem .
  5. Pokapejte je citronovou šťávou a hned podávejte.

TIP:

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se skvěle hodí k rajčatům a další zelenině a proto se s oblibou přidávají do kečupu, omáček, dresinků a marinád. Společně s dalším kořením se výborně snoubí s rybami, korýši a drůbeží, ale i vejci, sýry, bramborovými a zeleninovými saláty. Celerová semínka jsou nezbytná při přípravě pravého koktejlu Bloody Mary.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,21 g
  • Sacharidy:

    100,76 g
    • Cukry:

      1,56 g
  • Tuky:

    53,00 g
  • Vláknina:

    4,95 g

Aktivita pro spálení:

231 kcal
28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažený okoun

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba