Prostreno.cz

Presso s čokoládou

Fantastická kombinace espresso kávy, čokolády a mléka.

25.01.2023 lentilka
40min

20min příprava

20min vaření

255 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 800 ml plnotučného mléka
  • 4 porce kávy espresso - 80 ml na porci
  • 5 lžic čokoládových peciček čokoláda 70%
  • 140 ml mléka - plnotučné, nejlépe čerstvé

Postup přípravy

  1. Mléko přiveďte k varu , odstavte z ohně a pomocí ponorného mixéru mléko našlehejte , aby bylo nadýchanější. Lze to i pomoci napěňovače mléka.
  2. V kastrůlku ohřejte 140 ml mléka na cca 70°C , přisypte čokoládové pecičky a míchejte na mírném plameni dokud se nerozpustí.
  3. Připravte si 4 porce espressa , pokud nemáte espresso kávovar , udělejte si silnou kávu,.
  4. Do servírovacích sklenic rozdělte mléko a kávu a jen jemně promíchejte lžící.
  5. Čokoládou přelijte okraje na vnitřní straně sklenice – nápoj pak vypadá lákavě.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,20 g
  • Sacharidy:

    37,60 g
    • Cukry:

      37,60 g
  • Tuky:

    28,20 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

143 kcal
17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

čokoláda

546 kcal / 100g
B4 g
S61 g
T30 g

káva

1 kcal / 100g
B7 g
S5,2 g
T0,1 g

plnotučné mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Presso s čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba