Prostreno.cz

Zapečený květák

Zapékaný květák se hodí k obědu i večeři , nejlépe se zeleninovým salátem .

25.01.2023 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

753 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a vařte v mírně osolené vodě 3–4 minuty. Květák by neměl být příliš měkký . Květák sceďte.
  2. V hrnci nechte rozpustit máslo a přisypte mouku. Chvíli míchejte - nejlépe metličkou - pak po troškách přidávejte mléko. Mezi každým přiléváním mléka dobře promíchejte.
  3. Přidejte ¾ sýra a míchejte, až bude omáčka hladká. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Uvařený květák uložte do zapékací mísy , přelijte omáčkou, posypte zbytkem sýra a dejte na 15 - 20 minut do předehřáté trouby .
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou ,nebo lístky tymiánu .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,34 g
  • Sacharidy:

    254,08 g
    • Cukry:

      18,11 g
  • Tuky:

    39,93 g
  • Vláknina:

    13,50 g

Aktivita pro spálení:

400 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

119

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

tvaroh tvrdý

144 kcal / 100g
B16 g
S3 g
T9 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba