Prostreno.cz

Kadeřávková polévka

Listy kadeřávku jsou skvělé k přípravě polévek. Kadeřávek, také kadeřavá kapusta je listová zelenina se zkadeřenými, nebo hladkými listy, které mají obdobné využití jako kapusta a podobně jako kapusta chutná.

27.02.2023 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

161 kJ / 38 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z kadeřávku vykrojte tuhá vnitřní žebra .
  2. Oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět v hrnci na oleji .
  3. Přidejte nakrájený česnek , nakrájené brambory a nakrájenou mrkev.
  4. Zeleninu zalijte vodou, přidejte sypký vývar , špetku kmínu a vařte 10 minut.
  5. Kadeřávek nakrájejte na širší nudličky a nasypte ho k zelenině , přidejte instantní jíšku a vařte 15 minut .
  6. Polévku podle chuti osolte a opepřete .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,82 g
  • Sacharidy:

    28,91 g
    • Cukry:

      6,38 g
  • Tuky:

    42,21 g
  • Vláknina:

    4,94 g

Aktivita pro spálení:

78 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kadeřávková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba