Prostreno.cz

Jáhlový nákyp se zeleninou

Sytější obměna sladkého jáhlového nákypu.

13.11.2011 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

329 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu a houby očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hluboké pánvi na 4 lžících rozehřátého másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte tymián, promíchejte a přidejte ostatní zeleninu. Restujte 5 minut. Pak přidejte propláchnuté jáhly, promíchejte, zalijte vývarem a duste přikryté 30 minut. Občas promíchejte. Podle chuti osolte.
  3. Jáhly se zeleninou dejte do zapékací misky, posypte hrubě mletými mandlemi, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte 15-20 minut.
  4. Můžete podávat teplý i studený se zeleninovým salátem.

TIP:

Čím jsou jáhly prospěšné: Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou být nápomocny jak při snaze zhubnout a tak i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,79 g
  • Sacharidy:

    213,92 g
    • Cukry:

      34,77 g
  • Tuky:

    138,38 g
  • Vláknina:

    31,70 g

Aktivita pro spálení:

393 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Baklažány se smetanou

(9 hlasů)
40min
714 kJ

Kuskus s mrkví

(8 hlasů)
30min
649 kJ

Houbové ragú

(9 hlasů)
35min
310 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jáhlový nákyp se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba