Prostreno.cz

Dušená kančí kýta

Kančí maso je tmavé a je libovější a výživnější , než maso vepřové. Vyzkoušejte recept na kančí maso dušené v troubě s voňavým kořením a zeleninou .

08.03.2023 sun
2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

722 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  2. Maso nakrájejte na větší kousky a obalte ho v hladké mouce.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky,oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a obojí spolu krátce orestujte v pekáčku na oleji.
  4. Maso přidejte ke slanině a opečte ho z obou stran.
  5. Maso posypte solí , novým koření , pepřem a jalovcem.
  6. Přidejte bobkový list, chilli papričku bez semínek , nakrájenou na tenké nudličky , kořenovou zeleninu , citronovou kůru , zalijte vývarem , vínem , přikryjte a duste troubě doměkka.
  7. Během dušení přilijte podle potřeby vývar , nebo víno .
  8. Pekáček vyndejte z trouby a dejte ho na sporák.
  9. Do omáčky k masu vmíchejte vodu ve které rozmíchejte škrobovou moučku a za stálého míchání vařte minimálně 5 minut.
  10. Podle potřeby ještě můžete dochutit solí a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,70 g
  • Sacharidy:

    404,06 g
    • Cukry:

      21,50 g
  • Tuky:

    133,16 g
  • Vláknina:

    91,12 g

Aktivita pro spálení:

719 kcal
89

minut jízdy na kole

68

minut běhu

214

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená kančí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba