Prostreno.cz

Telecí játra na slanině

Oproti játrům hovězím a vepřovým se telecí játra připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.

12.03.2023 sun
40min

15min příprava

25min vaření

701 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší kousky .
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky .
  3. Oloupanou šalotku nakrájejte tenké plátky , plátky překrojte na poloviny .
  4. V pánvi ,nebo rendlíku orestujte na lžíci oleje nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte šalotku a přibližně 2 minuty míchejte.
  6. K šalotce nalijte víno a vařte ,až se víno skoro odpaří.
  7. Přidejte nakrájená játra a játra restujte je přibližně 10 minut , nebo až budou měkká .
  8. Hotová játra osolte ,opepřete ,posypte petrželkou a hned podávejte .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    182,22 g
  • Sacharidy:

    30,54 g
    • Cukry:

      3,51 g
  • Tuky:

    72,82 g
  • Vláknina:

    2,10 g

Aktivita pro spálení:

406 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

121

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba