Prostreno.cz

Květák s indickým kořením

Nechte se unést chutí indické kuchyně a připravte si květák se směsí voňavého koření .

19.03.2023 Mikeš
60min

25min příprava

35min vaření

563 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé, stejně velké růžičky.
  2. Květák uvařte v osolené vodě skoro doměkka. Bude se ještě opékat , tak aby nebyl hodně měkký , nebo rozvařený .
  3. Květák sceďte a nechte dobře okapat .
  4. Ve větším rendlíku , nebo velké pánvi rozehřejte olej a máslo.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli , všechno koření a krátce promíchejte.
  6. Ke koření a cibuli přidejte růžičky květáku ,podle chuti květák osolte a posypte chilli vločkami . Květák opečte dozlatova.
  7. Před podáváním posypte květák petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,88 g
  • Sacharidy:

    31,59 g
    • Cukry:

      7,94 g
  • Tuky:

    60,17 g
  • Vláknina:

    10,66 g

Aktivita pro spálení:

169 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák s indickým kořením

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba