Prostreno.cz

Dušené houby portobello

Portobello jsou velké hnědé žampiony , jsou dobrým zdrojem bílkovin, selenu, zinku, mědi a vitaminů skupiny B. Jsou krémové , ale pevné , strukturou se tak trochu blíží masu.

19.03.2023 Mikeš
30min

15min příprava

15min vaření

414 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Navlhčenou papírovou utěrkou jemně otřete vršky hub, poté odstraňte „nohy“ a pomocí lžíce seškrábněte černé žábry. Houby nakrájejte na plátky silné přibližně 1,5 cm.
  2. V pánvi rozehřejte olej a máslo ,
  3. Přidejte šalotku , česnek a přibližně minutu míchejte.
  4. Přidejte nakrájené houby a za občasného míchání restujte 8-10 minut.
  5. Vmíchejte nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem. Podávejte jako přílohu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,95 g
  • Sacharidy:

    76,56 g
    • Cukry:

      26,67 g
  • Tuky:

    72,53 g
  • Vláknina:

    19,37 g

Aktivita pro spálení:

335 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené houby portobello

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba