Prostreno.cz

Jehněčí maso dušené na víně

Šťavnaté jehněčí na víně je lahodný pokrm s výraznou chutí, ve kterém se jemné maso pomalu dusí v červeném víně spolu s kořenovou zeleninou, bylinkami a česnekem. Hodí se skvěle například na Velikonoce.

27.03.2023 lentilka
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

679 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Žampióny otřete papírovou utěrkou, malé nechte vcelku, pokud jsou větší, překrojte je.
  2. V hrnci rozpalte olej. Maso nakrájejte na kostky a opečte ho ze všech stran spolu s nakrájenou cibulí.
  3. Maso osolte, opepřete, přidejte víno, vývar a duste přikryté 60 minut.
  4. V rendlíku na másle orestujte nakrájenou mrkev, celer a kořen petržele. Zeleninu přidejte k masu.
  5. K masu vmíchejte rajčatový protlak, česnek, tymián, žampióny a maso duste doměkka.
  6. K měkkému masu přidejte nasekanou petrželku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    270,47 g
  • Sacharidy:

    111,96 g
    • Cukry:

      28,34 g
  • Tuky:

    315,15 g
  • Vláknina:

    20,60 g

Aktivita pro spálení:

929 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

277

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní vejce

(1 hlasů)
45min
558 kJ

Velikonoční čokoládový dort

(2 hlasů)
2h a 0min
1566 kJ

Jehněčí maso dušené v troubě

(3 hlasů)
3h a 0min
728 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso dušené na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba