Prostreno.cz

Jehněčí maso dušené v troubě

Dušené jehněčí maso je lahodný pokrm, který kombinuje jemnost jehněčího masa s bohatou chutí bylinek a koření. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti a svátky, například Velikonoce.

14.06.2023 sun
3h a 0min

30min příprava

2h a 30min vaření

728 kJ / 173 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Jehněčí maso osolte a opepřete.
  3. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olivový olej a maso na něm zprudka opečte ze všech stran.
  4. Maso vyjměte a na zbylém oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
  5. Přidejte rajčatový protlak a krátce orestujte.
  6. Vraťte maso do hrnce, přilijte červené víno a nechte chvíli povařit.
  7. Přidejte hovězí vývar, rozmarýn a tymián.
  8. Hrnec přikryjte poklicí a vložte do trouby.
  9. Pečte 2.5 hodiny, dokud maso není měkké.
  10. Podávejte s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.

TIP:

Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat pár kapek balsamikového octa před podáváním.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    393,25 g
  • Sacharidy:

    128,02 g
    • Cukry:

      31,47 g
  • Tuky:

    367,24 g
  • Vláknina:

    19,14 g

Aktivita pro spálení:

909 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Masové karbanátky se zeleninou

(3 hlasů)
1h a 15min
1113 kJ

Jehněčí kotlety s rozmarýnem

(6 hlasů)
50min
989 kJ

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

(1 hlasů)
2h a 0min
844 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

sůl

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Hovězí vývar

30 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso dušené v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba