Prostreno.cz

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec s marcipánem .

01.04.2023 sun
2h a 30min

1h a 30min příprava

60min vaření

1469 kJ / 351 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku , přidejte droždí a krouživým pohybem směs provzdušněte metličkou.
  2. Přidejte cukr, sůl, citronovou kůru, dřeň vanilkového lusku a promíchejte .
  3. V misce zpracujte rum s marcipánem, vlažným mlékem, žloutky a máslem.
  4. Vše promíchejte s připravenou směsí mouky na vláčné, pružné, pevné těsto, které ještě 5–10 minut rukama propracujte .
  5. Na závěr lehce poprašte moukou a nechte přibližně 30 minut odpočinout.
  6. Poté těsto opět lehce prohněťte s rozinkami.
  7. Vytvarujte bochánek, položte jej na plech vyložený pečicím papírem a nechte ho dalších 30 minut odpočívat.
  8. Troubu předehřejte na 170°C.
  9. Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem, na středu jej nakrojte do kříže. Posypte ho plátky mandlí a dejte do předehřáté trouby .
  10. Po 10 minutách pečení snižte teplotu na 140°C a mazanec pečte dalších 45 minut .
  11. Zda je upečený, poznáme pomocí špejle. Zapíchněte ji do středu bochánku a vytáhněte – pokud na ní nezůstane těsto, máte hotovo.
  12. Mazanec posypte moučkovým cukrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,82 g
  • Sacharidy:

    607,22 g
    • Cukry:

      203,67 g
  • Tuky:

    270,82 g
  • Vláknina:

    25,50 g

Aktivita pro spálení:

576 kcal
72

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

mandle

579 kcal / 100g
B21 g
S21 g
T49 g

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

moučkový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční mazanec

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba