Prostreno.cz

Rizoto s pórkem a houbami

Krémové rizoto s pórkem , sýrem a pečenými houbami

03.04.2023 lanvin
1h a 35min

35min příprava

60min vaření

1098 kJ / 262 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby použijte nejlépe čerstvé - lesní. V zimě můžete použít jakékoli oblíbené houby ,například žampiony , hlívu , houby shiitake apod. Očištěné houby nakrájejte na větší kousky.
  2. Předehřejte troubu na 200 ° C .
  3. Ve středně velké misce smíchejte houby, olej a 3 špetky soli.
  4. Směs nasypte do malého pekáčku a za občasného míchání pečte v předehřáté troubě 15–20 minut .
  5. Ve velké pánvi se silným dnem rozpusťte 2.5 lžíce másla. Přidejte cibuli a míchejte přibližně 3 minuty.
  6. K cibuli přidejte pórek a restujte dalších 10 minut.
  7. K pórkové směsi přidejte česnek a vše promíchejte . Dochuťte solí a pepřem podle chuti a odstavte ze zdroje tepla.
  8. V hrnci zahřejte vývar a udržujte ho horký .
  9. Ve velké pánvi, nebo rendlíku nechte rozpustit 2 lžíce másla. Přidejte rýži Arborio a minutu míchejte .
  10. Přidejte víno a neustále míchejte, dokud se víno zcela nevsákne do rýže .
  11. K rýži přidávejte po 1 hrnku horkého vývaru a neustále míchejte, dokud se vývar téměř úplně nevstřebá do rýže. Pokračujte v přilévání vývaru, dokud není rýže měkká a směs krémová .Rýže by měla být mírně al dente (pevná na skus) a ne kašovitá.
  12. Vmíchejte sýr Gouda a směs pórku.
  13. Rizoto podávejte s pečenými houbami .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,90 g
  • Sacharidy:

    354,49 g
    • Cukry:

      11,32 g
  • Tuky:

    126,53 g
  • Vláknina:

    4,06 g

Aktivita pro spálení:

487 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s pórkem a houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba