Prostreno.cz

Pomalu dušené hovězí maso s brokolicí

Pomalé dušení při nižší teplotě je geniální trik, který vám zaručí dokonale křehké a šťavnaté maso. Bez problémů touto metodou zpracujete i druhy masa, jako například hovězí žebra, kližku nebo přední hovězí.

04.04.2023 lentilka
4h a 25min

25min příprava

4h a 0min vaření

844 kJ / 201 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170° C.
  2. Maso nakrájejte na kostky a důkladně ho ze všech stran opečte v pekáčku na oleji.
  3. V misce smíchejte hovězí vývar, ( 5 lžic odeberte do malé misky) sójovou omáčku, cukr, sezamový olej a stroužky česneku.
  4. Směs přidejte k masu a vše promíchejte.
  5. Maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby .Duste doměkka. Doba dušení závisí na tom , jaký druh hovězího masa použijete .
  6. V pěti lžících vývaru pomocí metličky rozmíchejte kukuřičný škrob a důkladně ho vmíchejte k masu.
  7. Přidejte růžičky brokolice ,maso přikryjte a dejte zpět na 15 minut do trouby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    193,66 g
  • Sacharidy:

    54,92 g
    • Cukry:

      5,60 g
  • Tuky:

    183,38 g
  • Vláknina:

    0,48 g

Aktivita pro spálení:

644 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

192

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomalu dušené hovězí maso s brokolicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba