Prostreno.cz

Italská chlebová polévka s rajčaty

Sytá polévka , připravená z celých konzervovaných rajčat a chleba.

21.04.2023 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

109 kJ / 26 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 5 krajíců světlého chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - oloupaná , nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého , bílého pepře
  • 500 g konzervovaných celých rajčat
  • 2 lžičky cukru
  • Na posypání
  • 6 lžic nakrájené bazalky
  • 150 g tvrdého sýra - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Z krajíců chleba odstraňte kůrky a chleba nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje , přisypte nakrájenou cibuli , česnek a míchejte 1-2 minuty.
  3. Přisypte nakrájený chleba a promíchejte.
  4. Přidejte vývar , konzervovaná rajčata , 2 lžičky cukru a vařte 15 minut. Polévku dochuťte solí a mletým pepřem.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
  6. Polévku podávejte posypanou strouhaným sýrem a nakrájenou bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,86 g
  • Sacharidy:

    175,48 g
    • Cukry:

      16,06 g
  • Tuky:

    46,10 g
  • Vláknina:

    1,62 g

Aktivita pro spálení:

95 kcal
11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Italská chlebová polévka s rajčaty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba