Prostreno.cz

Koláč s chřestem

Křupavé listové těsto s čerstvým chřestem , sypaný sýrem.

10.05.2023 lentilka
45min

20min příprava

25min vaření

469 kJ / 112 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C
  2. Plech vyložte silikonovou podložkou .
  3. Na plech položte vyválené listové těsto (bez pečícího papíru) a na několika místech ho propíchněte vidličkou . Těsto potřete hořčicí.
  4. Z chřestu odlomte konce , pokud je chřest silnější, je lepší oloupat zhruba spodní třetinu.
  5. Těsto posypte polovinou sýra.
  6. Na sýr uložte chřest .
  7. Chřest posypte druhou polovinou sýra.
  8. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova. Koláč můžete podávat teplý i studený.

TIP:

V tomto receptu je použité listové těsto stočené na pečícím papíru. Sýr Gruyère je tvrdý švýcarský sýr vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka .Můžete ho nahradit jiným tvrdým sýrem .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,00 g
  • Sacharidy:

    5,60 g
    • Cukry:

      1,00 g
  • Tuky:

    18,20 g
  • Vláknina:

    2,00 g

Aktivita pro spálení:

55 kcal
6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

zelený chřest

20 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,2 g

tvaroh tvrdý

144 kcal / 100g
B16 g
S3 g
T9 g

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g

listové těsto

350 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T20 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Koláč s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba